תמחור נכון: מדריך למעצב הגרפי המתחיל

כמעצבים גרפים מתחילים, אחד האתגרים הגדולים ביותר שאתם עלולים להתמודד איתם היא קביעת מחירים עבור העבודות שלך. עם טווח מחירים רחב ותחרות גבוהה, קביעת מחיר נכון יכולה להיות משימה מאתגרת. ריכזתי עבורכם כמה טיפים שעזרו לי בתחילת הדרך.

תעריכו את הזמן שלכם

לפני שאתם רצים לקבוע מחיר, חשוב לנסות ולהעריך כמה זמן אתם צופים שתשקיעו בפרויקט המדובר. כל פרויקט בנוי ממספר פרמטרים: זמן המחקר ובניית שפה עיצובית, זמן עיצוב, זמן תקשורת עם הלקוחות, זמן תיקונים וכל פעילות אחרת שקשורה לפרויקט. החליטו מראש מה השכר השעתי שתרצו להרוויח והכפילו אותו בכמות שעות העבודה המשוערות.

ממש בתחילת הדרך?

אני מציעה לפתוח טבלה ובה לסכם כמה זמן לקח לכם כל שלב בפרויקט וכך תדעו כמה זמן עבודה פרויקט מסוים לוקח לך מה שיקל משמעותית על עבודת התמחור בפרויקט הבא.

הכנתי לכם כלים בסוף המאמר!

זה הזמן לחקר שוק

כנסו לGoogle- וערכו מחקר שוק כדי להבין את טווח המחירים השונים בתחום עיצוב הגרפי. דברו עם מעצבים אחרים ובקרו בפורומים וקבוצות ייעודיות. יש לזכור שהמחירים יכולים להשתנות בהתאם למיקום, ניסיון והתמחות.

הטיפ שלי עבורכם הוא לפתוח קובץ זמין בנייד ובמחשב ובו תערכו רשימה של מחירים שאתם תרגישו איתם בנוח כאשר תבקשו לתת הצעת מחיר ללקוח פוטנציאלי.

קבע מחירים לפי פרויקט

במקום לקבוע מחיר קבוע לשעה, נסה לתמחר פרויקטים ספציפיים. זה מאפשר ללקוח לדעת מראש כמה העבודה תעלה ומסייע לך להתמקד ביעילות ולא בשעות העבודה.

התחשבו בסוג העבודה

המחיר צריך לשקף את המורכבות והזמן שהפרויקט דורש. פרויקטים ארוכים ומורכבים יותר יתומחרו גבוה יותר מכיוון שאתם תעבדו עליהם שעות רבות ולא תמיד תהיה אפשרות לקבל לקוחות חדשים, אז חשוב לקחת גם את זה בחשבון.

הערך המוסף שלכם

לכל אחד ואחת מאיתנו יש ערך מוסף שאנחנו מביאים איתנו לכל מקום שאנחנו הולכים ולכן השתדלו לא לתמחר את עצמכם נמוך מידיי. חשבו על הערך שהעבודה שלך מביאה ללקוח ותמחר בהתאם. זה יכול לכלול יכולת למשוך לקוחות חדשים, לשפר את המותג, ולהגביר מכירות.

הצע מחירים גמישים

חשוב להיות מוכנים להתאים את המחירים לתקציב הלקוח, במיוחד אם מדובר בפרויקטים גדולים או בלקוחות עם פוטנציאל לעבודות נוספות בעתיד. אין זה אומר שעליכם לסגור על מחיר שאתם לא מרגישים עמו בנוח!

ולא לשכוח את הלקוחות החוזרים

לקוחות שחוזרים הם ערוץ הכנסה חשוב. שקלו להציע הנחות או תעריפים מיוחדים ללקוחות שמביאים עבודה באופן קבוע.

שקלול עלויות נוספות

אל תשכחו לחשב עלויות נוספות כמו תוכנות, חומרים, ביטוחים, רואה החשבון, הוצאות שיווק ופרסום של העסק ואם בשעה טובה הפכתם לעסק מורשה- את החברים החדשים שלכם (מע"מ, מס הכנסה …)

הצעת מחיר מקצועית

לא פחות חשוב מהתמחור הפרויקט- הצעת מחיר מקצועית המבהירה בצורה מפורטת מה כלול במחיר ומה לא. אבל זה כבר למאמר אחר 🙂

ככל שתרכשו יותר ניסיון ותבינו את הערך שאתם מביאים איתכם, כך תוכלו להתאים את המחירים שלכם ולבצע עדכונים במחירון שלכם.

תהליך הלמידה והצמיחה אינו נגמר אף פעם ובטח לא בתחום דינמי כמו עיצוב גרפי!

על המעצבת
שירי לנדסברג

בעלת הסטודיו "שירי לנדסברג – עיצוב גרפי לעסקים", היא מעצבת מגוונת אשר לוקחת את הרצונות, המסרים והחלומות של לקוחותיה ומתרגמת אותם לתמונה, למסר מדויק, ללוגו, לאימג'. בוגרת לימודי עיצוב פנים והום סטיילינג במכללת "ויצו" חיפה ולימודי עיצוב גרפי, חווית משתמש ובניית אתרים במכללת "ג'ון ברייס" אותם סיימה בהצטיינות.

מאמרים אחרונים
חנות פרינטבלס

איזה כיף!
סט הפלנארים המעוצב בדרך אליכם

מעבר לצפייה בפרויקטים שעיצבתי

פנייתך התקבלה!
נחזור אלייך בהקדם